W naszym sklepie internetowym zbieramy zamówienia świąteczne do 10.12.2024 z planowaną wysyłką 19.12.2024. Po tym czasie zapraszamy na zakupy stacjonarnie do naszego sklepu w Bartągu. […]

Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już od 20.12.2023. Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy […]

Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już 06.04.2023 Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy złożyć […]

Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już po 22.12.2022. Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy […]

Tyndalizacja, czym jest i na czym polega? Tyndalizacja – dzięki niej możesz wydłużyć żywotność swoich wyrobów słoikowych o kilka miesięcy. Dodatkowo słoiki z mięsem, które […]

Parzenie białej kiełbasy – Czy powinno się ją gotować? Absolutnie nie! Parzenie kiełbasy białej nie polega na jej ugotowaniu. Tutaj chodzi o jej sparzenie tak, […]

Kabanosy to jeden z najpopularniejszych rodzajów kiełbasy w Polsce. Mają one suchą i równomiernie pomarszczoną powierzchnię. Jest przepyszny: o wyjątkowym, wyrazistym smaku i zapachu. Często […]

Czy wiesz, że peklosól dodaje się do wędlin nie po to, aby miały ładny kolor? Zachowanie ładnej barwy mięsa jest jedynie pozytywnym efektem ubocznym korzystania […]

Wędliny wędzone oraz kiełbasy powinniśmy przechowywać w warunkach o niskiej wilgotności powietrza. Wędzenie jest jednym z najlepszych sposobów naturalnej konserwacji żywności. Co za tym idzie, […]