![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2023/11/zamowienia-wigilia.jpg)
Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już od 20.12.2023. Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2023/03/Zamowienia-WWW.jpg)
Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już 06.04.2023 Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy złożyć […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/11/event.jpg)
Naturalnie wędzone mięsa i ryby mogą być dostarczone prosto na Wasze stoły już po 22.12.2022. Aby nasze wyroby mogły gościć na Waszych świątecznych stołach, należy […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/06/karczek3.jpg)
Tyndalizacja, czym jest i na czym polega? Tyndalizacja – dzięki niej możesz wydłużyć żywotność swoich wyrobów słoikowych o kilka miesięcy. Dodatkowo słoiki z mięsem, które […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/05/kielbasa-gospodarza-2.jpg)
Parzenie białej kiełbasy – Czy powinno się ją gotować? Absolutnie nie! Parzenie kiełbasy białej nie polega na jej ugotowaniu. Tutaj chodzi o jej sparzenie tak, […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/06/kabanosy-1.jpg)
Kabanosy to jeden z najpopularniejszych rodzajów kiełbasy w Polsce. Mają one suchą i równomiernie pomarszczoną powierzchnię. Jest przepyszny: o wyjątkowym, wyrazistym smaku i zapachu. Często […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/06/ogonowka-3.jpg)
Czy wiesz, że peklosól dodaje się do wędlin nie po to, aby miały ładny kolor? Zachowanie ładnej barwy mięsa jest jedynie pozytywnym efektem ubocznym korzystania […]
![](https://odkrywcasmaku.pl/wp-content/uploads/2022/09/IMG-5485.jpg)
Wędliny wędzone oraz kiełbasy powinniśmy przechowywać w warunkach o niskiej wilgotności powietrza. Wędzenie jest jednym z najlepszych sposobów naturalnej konserwacji żywności. Co za tym idzie, […]